gfx
Snejportal  |  D2SE  |  Glidewrapper  |  Bugs (Moderator: Kaligula)  |  Topic: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
gfx
gfx gfx
Please login or register.

Login with username, password and session length
gfx gfx
gfx gfx

  • Welcome at our new home!!!

    This is the Snej Portal, home of several D2 Modifications and D2SE
  • On our Realmserver you can find this hosted Mods:

    Snej
    Reign of Shadows (RoS)
    Eastern Sun (ES)
  • You can also find the home of the

    Aftermath Mod here

    http://snej.org/forum/index.php?board=674.0
gfx gfx
gfx
October 21, 2018, 09:17:31 AM
*
gfx gfx
gfx* Home Help Search Login Registergfx

Author Topic: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues  (Read 19394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Seltsamuel

  • Administrator
  • Duriel
  • **
  • Posts: 1830
  • Gender: Male
    • Snej-Mod Homepage
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #20 on: June 12, 2010, 09:40:09 AM »
Hi,

die Anleitung oben macht sowieso 0 Sinn da bereits der aktuelle Glidewrapper von Sven mit D2SE zusammen installiert wird.
D2SE hat mit AERO sowieso keine Probleme und das einzige was man manuell machen muss ist auf der game.exe desktopstyling und visuelle designs deaktivieren, als administrator ausführen und Kompatibilität zu xp sp3 aktivieren das wars.

Gruß

Seltsamuel

Offline harleycooldude

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 0
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #21 on: September 08, 2010, 12:14:45 AM »
i need this in english plz i cant read or speak german i cant see the game in glide it does not show up but i can hear the game
« Last Edit: September 08, 2010, 12:23:25 AM by harleycooldude »

Offline Seltsamuel

  • Administrator
  • Duriel
  • **
  • Posts: 1830
  • Gender: Male
    • Snej-Mod Homepage
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #22 on: September 08, 2010, 01:04:57 AM »
Hi,

then install the newest displaydriver of your graphiccard from the site of the manufacturer or switch to D3D.

Greetings

Seltsamuel

Offline LordHelmchen

  • Smith
  • ****
  • Posts: 43
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #23 on: December 08, 2010, 11:35:51 AM »
Hi there,

(I'm writing this in english, so our friends from abroad can understand this, hopefully.  :) )

As I mentioned before (here, here, and here[german]) i ran into problems starting D2 with glide enabled on my S3 Chrome onboard graphics chip.

So i played around with the gilde config, and the game works using this settings:


I just wanted to share this with everyone, if the pic isn't online anymore, here are the settings as text:
GL_EXT_vertex_array: disabled
GL_ATI_fragment_shader: disabled
GL_ARB_fragment_program: disabled
WGL_ARB_render_texture: disabled

all other extensions are enabled, what I didn't figure out was, if now ALT-TAB in and out of the game will work (previously I got distorted black screens in the game, when I alt-tabbed back in it, very annoying for muling purposes in Single-Player).
interesting: alt-tab worked in D3D-Mode for the Modification "Sanctus" but not for MedianXL and SNEJ.

I will update this post with the alt-tab-test results as well as an german translation for the users from german speaking countrys, who don't speak english.
:Update:
Alt-Tab works so far, too!

German version starts here/Die deutsche Version beginnt hier:
Ich werde diesen Post updaten und eine deutsche Übersetzung liefern, falls ihr kein Englisch sprecht.
« Last Edit: December 08, 2010, 12:16:13 PM by *LordHelmchen* »

Offline Magissia

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Female
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #24 on: August 02, 2011, 02:54:35 AM »
Hi  Since Nvidia's 275 drivers (275 beta, 275 and 280 beta)  using Win7 64bits
The glide wrapper dosn't work properly, the game takes a lot more time to start when using the wrapper, what happens is that I get a white screen for 2 minutes before the game start (before the video part) Sometime it just freeze for ever when unlucky. 


I don't know if the creator is still here, and if he's here if he still want to work on it, but it can be usefull to know
Regards


Edit : If i remember corectly, Nvidia updated the opengl thing, and the wrapper uses it

Offline Seltsamuel

  • Administrator
  • Duriel
  • **
  • Posts: 1830
  • Gender: Male
    • Snej-Mod Homepage
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #25 on: August 04, 2011, 11:16:24 AM »
Hi,

do you have the problems using original game.exe or using game.exe from original d2 ?

Greetings

Seltsamuel

Offline Magissia

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Female
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #26 on: August 04, 2011, 01:06:13 PM »
Hi


i'm using the game.exe i have since 2001 since i never re installer Diablo II
i'm using the game.exe from blizzard, i never modified it, version 1.13.
Playing Lord of the Destruction.


The problem happens with lastest drivers, since Nvidia updated some opengl things, if i corectly remember the wrapper uses opengl to simulate glide, i guess that the wrapper need to be adapted.


Game.exe have thoses compatibility modes : Execute as admin, Disable desktop composition.


problem happens only when trying to start the game using the glide wrapper + Nvidia's driver from 275 or higher on Win7x64

Offline Seltsamuel

  • Administrator
  • Duriel
  • **
  • Posts: 1830
  • Gender: Male
    • Snej-Mod Homepage
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #27 on: August 04, 2011, 02:07:01 PM »
Hi,

try disabling desktop styling too and set compatibility to xp/sp3.
Try if it works with D2SE as i fixed several bugs of original game.exe

Try to fiddle with the settings inside glide-init.exe

Greetings

Seltsamuel

Offline Magissia

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Female
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #28 on: August 04, 2011, 03:12:44 PM »
Hi


I will try next driver update.

Offline KaligulaTopic starter

  • Moderator
  • Bloodraven
  • **
  • Posts: 16
    • Glide3 zu OpenGL Wrapper
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #29 on: August 07, 2011, 06:15:25 PM »
Hi there, does this lock-up appear only at game start-up, or in the game itself,too? So when you try to enter or leave a game?

Offline Magissia

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Female
Re: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
« Reply #30 on: August 08, 2011, 04:40:46 PM »
Hi


It happens only when starting game, before the cinematics (Blizzard north and all)


Few times it don't completly crashed, i didn't had problems in game, but didn't played long.

Snejportal  |  D2SE  |  Glidewrapper  |  Bugs (Moderator: Kaligula)  |  Topic: Bugs, Bugs, Bugs,... and issues
 

gfxgfx
gfx
SMF 2.0.10 | SMF © 2015, Simple Machines  Snejtheme V2 by Seltsamuel/Faust (based on Helios Multi by Bloc)
gfx